Sastojci:
• 3 cela jaja
• 8 kašika kristal šećera
• 150 ml mleka
• 2 kašike ulja
• 3 pune kašike kakaoa
• 6 punih kašika brašna
• 10 gr praška za pecivo ( 1 kesica )
• 3 kašike pekmeza
Preliv:
• 200 ml slatke pavlake
• 100 gr crne čokolade
Priprema:
1. Uključiti rernu na 200 stepeni.
Ulupati žicom jaja sa šećerom pa dodavati ulje i mleko dok sve mešate. Dodati brašno, pa kakao i prašak za pecivo.
Na kraju umešati pekmez.
2. Manji pleh oko 30 x 20 cm premazati uljem pa posuti sa malo brašna i istresti masu za kolač.
Staviti kolač da se peče 35 minuta, ali kada stavite tepsiju u rernu smanjiti temperaturu na 180 stepeni.
Posle 15 minuta pečenja kolača praviti preliv.
3. Zagrejati slatku pavlaku do tačke vrenja ali da ne provri pa preliti izlomljenu čokoladu i mešati dok se potpuno ne sjedine, da masa liči na svetliju glazuru.
4. Pečen kolač izbockati štapićem za ražnjiće pa ceo kolač preliti po sredini, malo naginjati tepsiju levo i desno ili kašikom dodatno preliti srednji deo kolača koji je malo više narastao.
5. Ostaviti kolač da se ohladi pa staviti par sati u frižider.
Seći i služiti.
Prijatno!
Izvor: https://brzikolaci.com/
Comments
Post a Comment