Ananas torta sa plazmom


Potrebni sastojci:
• 600 grama mlevene plazme
• 250 grama maslaca
• 200 grama šećera u prahu
• 200 mililitara soka od ananasa
• 500 mililitara slatke pavlake
• 180 grama kisele pavlake (1 čaša)
• 1 konzerva ananasa

Postupak pripreme:
1. Maslac umutite sa 100 grama šećera u prahu, penasto, zatim u to dodajte mlevenu plazmu i sok. Nastavite sa miksanjem da se napravi kompaktna, mekana smesa. Preručite je na pleh i utapkajte ravnomerno. Odložite u frižider da se stegne i ohladi dok pripremite fil.
2. Za fil, slatku pavlaku umutite u čvrti šlag. Kiselu pavlaku pomešajte sa preostalih 100 grama šećera u prahu, laganim pokretima da se pavlaka ne rastopi. Pomešajte slatku i kiselu pavlaku, pa dodajte seckani ananas i još jednom laganim pokretima sve promešajte.
3. Dobijeni fil ravnomerno rasporedite preko podloge od keksa, pa dekorišite tortu po želji.Vratite u frižider da se dobro ohladi pa poslužite.


Prijatno!

Comments