Posni čokoladni mafini - bez jaja i mleka


Sastojci:
•  1,5 šolja brašna 
• 1 šolja šećera 
• 1 kašika kakao praha 
• 1 kašičica sode bikarbone 
• 0,5 kašičice soli 
• 80 ml ulja 
• 1 kašičica jabukovog sirćeta 
• 1 kesica vanil šećera 
• 1 šolja vode

Priprema:
1. Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i sirće. Po želji, dodajte suvo grožđe ili orašaste polodove.
2. Gotovu smesu sipajte u namazan i pobrašnjen kalup za mafine. Možete koristiti i papirne korpice, samo ih stavite u otvore u kalupu. Ako imate kašiku za sladoled, njome se vrlo lako sipa ova masa. 
3. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 C stepeni, oko 30 minuta. Proverite da li je pečeno čačkalicom.
4.  Ohladite i dekorišite po želji. 

Prijatno!

Comments