Novogodišnji kolačići


Sastojci 
Za testo: 
• 300 g mekog brašna 
• 100 g margarina 
• 1 jaje 
• 100 g šećera 
• 1 vanilin šećer 
• 1 prašak za pecivo 
• 1/2 kašičice cimeta 
• 4 kašičice meda 

Za dekoraciju: 
• 1 belance 
• 200 g šećera u prahu 
• 1 kašika soka od limuna 

Priprema

1. Sjediniti jaje, omekšali margarin, cimet, med, brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer. Sve to rukom umesiti, kako bi se dobilo glatko testo. Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti oko, 30 minuta na toplom da nadođe. Testo rastanjiti oklagijom, zatim raznim kalupima vaditi figurice. Pleh obložiti papirom za pečenje i ređati kolačiće i peći na 180 stepeni, oko 10-15 minuta. Pečene kolačiće skroz ohladiti. 

2. Posebno pripremiti smesu za dekoraciju. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna i mešati dok se sve ne ujedini. Smesu za dekoraciju sipati u najlon kesu, a potom vrlo malo odseći vrh. A onda polako stiskajući kesu, dekorisati kolačiće po želji. Ostaviti ih tako neko vreme, da se osuše - da se stegnu.

Prijatno! 

Comments