Pohovana riba iz rerne

 


Sastojci:
(za 4 osobe)
• 500 g fileta bijele ribe (oslic, bakalar, list) 
• 5 kašika brašna 
• 2 jaja 
• 100 g prezle 
• 50 g putera iz frižidera 
• so 
• biber 

Priprema:
1. Ribu posušite kuhinjskim papirom sa svih strana. Ako su fileti dugi, možete ih podeliti na manje komade. Posolite i pobiberite. Upalite rernu na 200 stepeni. 
2. Pripremite 2 plitka i jedan duboki tanjir. U jedan plitki tanjir staviti brašno, a u drugi prezlu. U dubokom tanjiru dobro umutiti jaja. 
3. Obložiti tepsiju papirom za pečenje. Uzmite jedan komad ribe, uvaljate u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu. Staviti na papir za pečenje. Ponoviti postupak dok ne iskoristite svu ribu. 
4. Bitno je da je puter hladan, tako da nemojte ga vaditi iz frižidera dok vam ne zatreba. Puter izrezati na tanke listiće i poređati po pohovanoj ribi. Puter ne mora pokriti celu površinu ribe, dovoljno je sraviti na sredinu jer će se puter prilikom pečenja istopiti i rasporediti po ostatku. Ubaciti u prethodno zagrejanu rernu. Nakon 20 min prevrnite filete i pecite još 10-15 min dok ne porumene i ne dobiju zlatno žutu boju. 

Posluživanje
Poslužiti uz kuvani krompir, grašak i salatu po izboru. 

Prijatno!

Comments