Brze jogurt mekike

 

Za testo: 
• 180 g jogurta 
• 2 jajeta 
• 1 kašičica soli 
• 1/2 kašičice praška za pecivo 
• 400 g brašna 

Za prženje: 
 po potrebi ulje 

Priprema 
1. U odgovarajuću posudu sipati jogurt, dodati jaja i razmutiti ručnom žicom za mućenje. Dodati prašak za pecivo, posoliti i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo. 
2. Testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na komade željene veličine (kocke, pravougaonike - po želji). 
3. Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane (ulje dobro zagrejati, pa, kada spuštite mekike, smanjite temperaturu kako bi se lepo ispržile i kako ne bi gorele). Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće. 
4. Mekike servirati i poslužiti. 

 Prijatno!

Comments