Za testo:
• 2 jajeta
• 1 kašičica soli
• 1/2 kašičice praška za pecivo
• 400 g brašna
Za prženje:
• po potrebi ulje
Priprema
1. U odgovarajuću posudu sipati jogurt, dodati jaja i razmutiti ručnom žicom za mućenje. Dodati prašak za pecivo, posoliti i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
2. Testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na komade željene veličine (kocke, pravougaonike - po želji).
3. Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane (ulje dobro zagrejati, pa, kada spuštite mekike, smanjite temperaturu kako bi se lepo ispržile i kako ne bi gorele). Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
4. Mekike servirati i poslužiti.
Prijatno!
Comments
Post a Comment