ZDRAVE ČOKO-KREM KOCKE

 

Sastojci:
• 1 šolja bademovog putera (može i orahovog ili kikiriki) 
• 1/3 šolje kokosovog ulja, rastopljenog 
• 1/4 šolje kakao praha 
• 1/4 šolje javorovog sirupa ili meda 
• 1 kašičica vanila ekstrakta 
• 1/2 kašičice morske soli 

Priprema:
1. U posudi za mešanje pomešajte bademov puter i kokosovo ulje dok masa ne postane glatka. (Ovo najbolje funkcioniše ako su sastojci sobne temperature, pa ih na vreme izvadite iz frižidera.) 
2. Dodajte kakao u prahu, javorov sirup, so i vanila ekstrakt i mešajte dok ne postane glatko i kremasto. 
3. Prebacite smesu u kvadratnu posudu, stranica od oko 20 cm, obloženu papirom za pečenje, za lako uklanjanje, a vrh zagladite špatulom. 
4. Stavite posudu u zamrzivač i pustite da se stegne najmanje sat vremena pre sečenja i serviranja. Zahvaljujući kokosovom ulju, ovaj sirov krem će se brzo otopiti ako se ostavi da stoji dugo u toploj sobi, pa je najbolje da se poslužuje direktno iz zamrzivača. 
5. Ostatke čuvajte u zatvorenoj posudi u zamrzivaču. Za mekšu poslasticu čuvajte je u frižideru.

Prijatno!

Comments