Posna lešnik bajadera

Sastojci:
• 150 ml vode
• 200 gr šećera
• 100 gr margarina
• 200 gr kakao krem table ( 100gr u kolač, a 100 gr za glazuru)
• 200 gr mlevenog keksa ( može da varira do 250gr zavisno koliko je keks suv i koliko dugo ste kuvali šećer, vodu i margarin )
• 200 gr mlevenog ( blendiranog ) pečenog lešnika
• 2 kašike ulja

Priprema:
1. U jednu manju šerpu staviti vodu i šećer, pa naseckati margarin. Sve zajedno staviti na vatru da provri. Kada provri i skoro se margarin otopio dodati čokoladu, pa mešati dok se i ona ne otopi i sjedini, nekih 2 – 3 minuta. Skloniti sa vatre, pa odmah umešati lešnike i keks i dobro promešati.
2. U kalup dimenzija 25 x 12 cm, 25 x 15, 20 x 20cm i sličnih staviti papir za pečenje pa istresti celu smesu i poravnati. Otopiti čokoladu sa uljem na pari ili zagrevajući u mikrotalasnoj na srednjoj temperaturi, po 20 sekundi sve dok se sve ne otopi. Čokoladu dobro promešati, da se sjedini sa uljem, pa preliti preko kolača.
3. Ostaviti da se ohladi i dodatno stegne u frižideru, pa iseći u štanglice i poslužiti.
4. Kolač nema mleka i jaja pa može da se napravi i nedelju dana ranije. Čuvajte ga u frižideru, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.

Prijatno!
Izvor:https://brzikolaci.com/

Comments