Sladoled sa malinama i krem sirom

Sastojci:
• 125 ml Dr Milk Pasterizovano mleko 2,8% mm 
• 125 ml slatke pavlake 
• 1 jaje 
• 1 žumance 
• 100 g šećera 
• 125 g Dr Milk Sireto sirni namaz 
• 250 g malina ili neko drugo voće 
• 1 kašičica ekstrakta od vanile

Priprema:
1. Stavite pavlaku i mleko u posudu za kuvanje i zagrevajte do vrenja, pa sklonite sa vatre. Umutite jaje, žumanac i šećer. Ulijte polako toplo mleko sa pavlakom neprestano mešajući. Vratite opet sve u posudu za kuvanje i kuvajte par minuta na laganoj vatri, neprestano mešajući varjačom dok se krem lagano ne zgusne. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt vanile. 
2. Prespite kuvani fil u posudu koju ćete staviti u veću posudu sa hladnom vodom i ledom da se pre ohladi, pa sipajte krem kroz gusto mrežasto cedilo. U međuvremenu operite i posušite maline. Stavite maline i krem sir u blender, pa dobro izmiksajte da dobijete glatku smesu. Pomešajte smesu od malina i sira sa ohlađenim kremom od jaja. Gotov sladoled premestite u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač, ali povremeno promešajte da se ne stvore veliki kristali leda.

Izvor: https://recepti.zena.blic.rs/
 

Comments