Čiz kejk od pomorandže

Sastojci

Kora:
•  300 g mlevenog keksa
•  100 g maslaca
•  1 kašika šećera u prahu

Fil: 
•  600 g krem sira
•  1/2 šolje šećera
•  7 kašika soka od pomorandže
•  2 jaja
•  1/2 šolje milerama

Priprema:
1. Pomešajte mleveni keks sa šećerom, pa dodajte otopljeni maslac. Promešajte i rasporedite u pripremljeni kalup za torte prečnika 24 cm.
2. Za fil izmiksajte krem sir sa šećerom, dodajte sok i jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte mileram, pa dobro sjedinite.
3. Sipajte smesu na podlogu od keksa i pecite 30 minuta na 170 stepeni. Zatim ugasite rernu i ostavite tortu u rerni sa odškrinutim vratima još 15 minuta. 
 Prijatno! 



Comments