Kremasti i sočni Monte kolač ulepšaće vam popodne. Meka korica natopljena čokoladnim mlekom, fil kao kod ledenih kocki i fini čokoladni preliv sa eurokremom.
Kora:
• 4 cela jaja
• 4 kašike šećera
• 2 kašike kakaoa
• 2 pune kašike brašna
• 1 prašak za pecivo
• 4 kašike ulja
• 200 ml čokoladnog mleka ili mleka
Krem:
• 1 l mleka
• 8 kašika gustina/nišeste/skroba
• 8 kašika šećera
• 1 kašičica ekstrakta vanile
• 250 g margarina/maslaca
Preliv:
• 500 ml slatke pavlake
• 200 g crne čokolade
• 200 g eurokrema, nutelle ili nečeg sličnog
Priprema:
1. Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i ulje i opet sve izmutiti. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
2. Pleh dimenzija 35 x 25cm premazati četkicom uljem, pa posuti brašnom. Istresti masu za kolač, rasporediti i staviti da se peče oko 20 minuta u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Vrelu koru preliti čokoladnim mlekom.
3. Pomešati za krem gustin, šećer i malo hladnog mleka. Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati masu sa gustinom i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom, pa ostaviti da se ohladi. Ulupati maslac sobne temperature pa mu dodati ohlađen krem i umutiti. Premazati preko kore, u plehu i poravnati.
4. Zagrejati slatku pavlaku da bude vrela, ali da ne provri. Dodati čokoladu i eurokrem i mešati dok se ne otopi. Preliti malo prohlađeno preko kolača i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru.
Prijatno!
Izvor: https://brzikolaci.com/
Comments
Post a Comment