РOTREBNO JE:
· 3 jaјa
· 125 g šećera
· 125 g brašna
· 1/2 praška za pecvo
· 2 kašičice cimeta
· 120 g badema
· 120 g lešnika
· 300 g suvog voća (suvo grožđe, kajsije, smokve, suve glaziranje trešnje)
ZA GLAZURU:
· 200 g šećera u prahu
· oko 50 ml limunovog soka
PRIPREMA:
1. Bademe i lešnike sitno iseckati ili samleti na krupno. Suvo voće takođe iseckati.
2. Brašno pomešati sa praškom za pecvo i cimetom.
3. Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa sve dobro umutiti.
4. Dodati suvo voće i brašno, рa lagano varjačom promešati.
5. U uzan četvrtast pleh, podmazan puterom i posut brašnom, preručiti masu, pa peći 40-ak minuta na 150 - 170 stepeni.
6. Proveriti čačkalicom da li je testo pečno. Nakon toga kolač ohladite i izvadite iz kalupa.
7. Za glazuru šećer u prahu pomešajte sa limunovim sokom i mikserom dobro umutite, pa prelijte kolač.
Prijatno!
Comments
Post a Comment