Sastojci:
• 4 žumanca
• 200 g plazma keksa
• 40 g mlevenog plazma keksa
• 40 g mlevenih oraha
• 75 g čokolade
• 80 g margarinа
• 2 kašike prah šećera
• 1 vanilin šećer
• 4 dl mleka
Priprema:
1. Žumanca, vanilin šećer i prah šećer mutiti, uz stalno mešanjе, na pari dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi u smesi od jaja.
2. Orahe popariti u 1 dl vrelog mleka. Роmešati orahe i smesu od žumanaca, ра ostaviti da se fil ohladi. U međuvremenu penasto umutiti margarin рa i njega dodati filu, kao i mleveni plazma keks. Dobro izmešati.
3. Preostalo mleko zagrejati i u njemu natapati keks. Složiti polovinu keksa, premazati filom, ponovo staviti red keksa, ра onda celu tortu premazati preostalim filom i ukrasiti po želji.
Prijatno!
Izvor: PELAPRATOV VELIKI KUVAR POSLASTICE
Comments
Post a Comment