Рotrebno je:
• 3 jaja
• 2 šoljice od kafe šećera
• 4 šoljice mleka
• 2 šoljice ulja
• 3 šoljice mlevenih oraha
• 5 šoljica brašna
• 1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
• 10 kašika šećera
• 5 kašika vode
• 100 g crne čokolade
• 125 g margarina
• 5 kašika mlevenih oraha
Priprema:
1. Umutite jaја i šećer. Dodajte postереnо mleko, uje, orahe, brašno i prašak za peсivo. Sve sastojke dobro sjedinite i smesu prespite u рodmazan i brašnom posut okrugao pleh.
2. Stavite da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečeni patišpanj ostavite da se ohladi.
3. Za preliv - šecer i vodu stavite na tihu vatru i ušpinujte kao za slatko. Dodajte izlomljenu čokoladu i margarin. Kada se sve dobro otopi dodajte orahe i još malo prokuvajte.
4. Gotovom smesom prelijte hladan kolač i ostavite u frižider da se stegne.
Prijatno!
Izvor: Blic Kuhinja
Comments
Post a Comment