SASTOJCI:
• 400 g šećera
• 50g margarina
• 10 kašika vode
• 200 g рosnog keksa
• 200 g mlevenih oraha
• sok od pomorandže
• štangla čokolade
GLAZURA:
• 6 каšika šećera u prahu
• 2 kašike vrele vode
• malo soka od limuna
• 2 kašičice ulja
PRIPREMA:
1. Ušpinovati šećer sa vodom, od izbijanja kjuča kuvati tačno tri minuta. Skloniti sa plotne, pa u vreli sirup umešati čokoladu, margarin i sve to mešati kako bi se masa što pre izjednačila.
2. U prohlađeni sirup dodati mleveni keks, mlevene orahe i sok od pomorandže, sve dobro sjediniti, izručiti u četvrtastu modlu, poravnati kašikom i glazirati.
3. Priprema glazure: Preliti šećer vrelom vodom, pa mešati dok masa ne počne da se steže. Umešati limunov sok i ulje i sve dobro sjediniti, pa preliti kolač.
Izvor: M.N.
Comments
Post a Comment