• 20 komada četvrtastog posnog keksa
• 50 g urmi
• 50 g badema ili oraha
• 50 g smokava
• 50 g suvog grožđa
• malo višanja
• prezle
KREM:
• 8 kašika gustina
• 1/4 l soka od višanja
• 1/4 l vode
PRELIV:
• gusti sirup od višanja
PRIPREMA:
1. Keks i badem izdrobiti, pa dodati iseckane urme, smokve, оrahe i suvo grožđe. Sve sastojke dobro promešati i preliti vrelim kremom.
2. Krem pripremiti tako što se prvo skuva siruр od šecera i vode. U ključali sirup dodati gustin razmućen u ledenoj vodi, pa uz stalno mešanje kuvati dok se ne dobije ujednačen krem.
3. Tako pripremljenim vrelim kremom preliti voće i sve sasuti u kalup podmazan uljem i posut prezlama.
4. Smesu kuvati na pari oko 50 minuta, potom staviti na tacnu, oblikovati tortu, a kada se ohladi, preliti je gustim sirupom od višanja.
Prijatno!
Comments
Post a Comment