POSNA KREM TORTA



SASTOJCI:

• 20 komada četvrtastog posnog keksa

• 50 g urmi

• 50 g badema ili oraha

• 50 g smokava

• 50 g suvog grožđa

• malo višanja

• prezle 

KREM:

• 8 kašika gustina

• 1/4 l soka od višanja

• 1/4 l vode

PRELIV:

• gusti sirup od višanja 

PRIPREMA:

1. Keks i badem izdrobiti, pa dodati iseckane urme, smokve, оrahe i suvo grožđe. Sve sastojke dobro promešati i preliti vrelim kremom.

2. Krem pripremiti tako što se prvo skuva siruр od šecera i vode. U ključali sirup dodati gustin razmućen u ledenoj vodi, pa uz stalno mešanje kuvati dok se ne dobije ujednačen krem.

3. Tako pripremljenim vrelim kremom preliti voće i sve sasuti u kalup podmazan uljem i posut prezlama.

4. Smesu kuvati na pari oko 50 minuta, potom staviti na tacnu, oblikovati tortu, a kada se ohladi, preliti je gustim sirupom od višanja. 

 Prijatno!


Izvor: M. N.

Comments