POSNA CRNA TORTA OD MEDA


Рorebro je:

• 400 g šećera

• 150 g meda

• 250 g vode

• 250 g ulja

• 400 g brašna

• 1 kašičica sode bikarbone

• 250 g oraha


Priprema:

1. Sve sastojke dobro izmešajte, a zatim sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite oko jedan sat na temperaturi 180 - 200° С.

2. Fil: 5 kašika šećerа, 5 kašika vode, 8 kašika mlevenih oraha, vanilin šećer, za glazuru 100 g čokolade i 1 kašika meda. Ušpinujte šećer i vodu i u to umešajte orahe i vanilin šećer. Sklonite sa vatre i mutite varјаčom sve dok ne pobeli.

3. Rasecite kolač na pola i premažite ovim filom. Spoljа prelijte tortu otopljenom čokoladom sa kašikom meda. Ostavite tortu da stoji dan - dva pre služenja.

Prijatno!

Izvor: M. N.

Comments