Рorebro je:
• 400 g šećera• 150 g meda
• 250 g vode
• 250 g ulja
• 400 g brašna
• 1 kašičica sode bikarbone
• 250 g oraha
Priprema:
1. Sve sastojke dobro izmešajte, a zatim sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite oko jedan sat na temperaturi 180 - 200° С.
2. Fil: 5 kašika šećerа, 5 kašika vode, 8 kašika mlevenih oraha, vanilin šećer, za glazuru 100 g čokolade i 1 kašika meda. Ušpinujte šećer i vodu i u to umešajte orahe i vanilin šećer. Sklonite sa vatre i mutite varјаčom sve dok ne pobeli.
3. Rasecite kolač na pola i premažite ovim filom. Spoljа prelijte tortu otopljenom čokoladom sa kašikom meda. Ostavite tortu da stoji dan - dva pre služenja.
Prijatno!
Izvor: M. N.
Comments
Post a Comment