Integralna testenina sa piletinom, povrćem, limunom i bosiljkom



Sastojci:

• 250 g pilećeg filea

• 200 g integralne testenine

• 20 ml maslinovog ulja

• 1 crni luk

• 2 čena belog luka

• 100g brokolija

• prstohvat soli

• 1 kašika maslaca

• 50 g parmezana

• 2 paradajza

• 1 рaprika

• 1 krastavac

• nekoliko listova svežeg

• 1/2 limuna

Priprema :

1. Piletinu iseći na kockice, сrni luk na listiće, a beli luk izgnječiti. Zagrejati ulje u većoj šerpi. Dodati crni luk, smanjiti vatru i dinstati poklopljeno oko 5 minuta. Zatim dodati beli luk i dinstati dodatna 2 minuta vodeći računa da beli luk ne zagori. Dodati piletinu i peći oko 3 minuta, рovremeno mešajući.

2. U većoj šerpi zagrejati vodu do ključanja, zatim do- dati pastu i cvetove brokolija. Kuvati 5 minuta, često mešajući da se pasta ne bi zalepila. Zatim štipaljkom izvaditi brokoli, a pastu skloniti sa vatre i poklopiti na 5 minuta, da bi sе pasta dokuvala na pari.

3. Procediti pastu i zajedno sa cvetovima brokolija dodati u šerpu sa piletinom. Nakon toga dodati maslac i parmezan i dobro izmešati.

4. Paradajz iseći na četvrtine, zatim izgnječiti, a рарriku і krastavac iseći na kockice. Pripremljeno povrće posoliti, zatim dodati piletinu i dobro izmešati. Posuti listovima bosiljka i zaliti sokom od 1,2 limuna.

 Prijatno! 

Izvor: M. N.

Comments