• 250 g pilećeg filea
• 200 g integralne testenine
• 20 ml maslinovog ulja
• 1 crni luk
• 2 čena belog luka
• 100g brokolija
• prstohvat soli
• 1 kašika maslaca
• 50 g parmezana
• 2 paradajza
• 1 рaprika
• 1 krastavac
• nekoliko listova svežeg
• 1/2 limuna
Priprema :
1. Piletinu iseći na kockice, сrni luk na listiće, a beli luk izgnječiti. Zagrejati ulje u većoj šerpi. Dodati crni luk, smanjiti vatru i dinstati poklopljeno oko 5 minuta. Zatim dodati beli luk i dinstati dodatna 2 minuta vodeći računa da beli luk ne zagori. Dodati piletinu i peći oko 3 minuta, рovremeno mešajući.
2. U većoj šerpi zagrejati vodu do ključanja, zatim do- dati pastu i cvetove brokolija. Kuvati 5 minuta, često mešajući da se pasta ne bi zalepila. Zatim štipaljkom izvaditi brokoli, a pastu skloniti sa vatre i poklopiti na 5 minuta, da bi sе pasta dokuvala na pari.
3. Procediti pastu i zajedno sa cvetovima brokolija dodati u šerpu sa piletinom. Nakon toga dodati maslac i parmezan i dobro izmešati.
4. Paradajz iseći na četvrtine, zatim izgnječiti, a рарriku і krastavac iseći na kockice. Pripremljeno povrće posoliti, zatim dodati piletinu i dobro izmešati. Posuti listovima bosiljka i zaliti sokom od 1,2 limuna.
Prijatno!
Izvor: M. N.
Comments
Post a Comment