Rolat sa mandarinama i vanila kremom




Rolat sa mandarinom nedavno je postao popularan u svetu sladokušca. Pored toga što je brz i lak za pripremu, izgleda veoma dekorativno. 

BISKVIT:
• 5 jaja
• 5 kašika šećera
• 5 kašika brašna
• 1 kašika kakaa 
• 1 prašak za pecivo 
• 2 kašike soka od mandarine


FIL:
• 4 dl mleka 
• 1 žumance 
• 1 kesica.pudinga od vanile 
• 5 kašika šećera 
• 1 kašika gustina (može i meko brašno) 
• 15 gmaslaca 
• 6-7 mandarina 

Priprema: 

Belance izmiksati sa 1 kašikom šećera i malo soli. Žumance izmiksati sa šećerom da postane penasto. Dodati sok od mandarine. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, te postepeno dodavati u žumance naizmenično dodavati i belance. Pleh obložiti papirom za pečenje i izliti testo i peći u zagrijanoj rerni 10-15 min na 180 stepeni. Pečeni biskvit umotati u vlažnu krpu. 

Za krem: 

Staviti 3 dl mleka da provri. U preostalih 1 dl mleka umešajte 1 žumance, 1 puding od vanile, šećer i jednu kašičicu gustina, te dodajte u provrilo mleko .Kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne. Kad se krem ohladi uz mešanje da se ne stvori korica, a zatim dodajte u 15 grama dobro izmešanog maslaca. Biskvit pažljivo odmotati, filovati i uz rub poslagati oljuštene mandarine, čvrsto zarolati, ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro ohladi.

Prijatno!

Izvor: kurir.rs

Comments