BISKVIT:
• 5 jaja
• 5 kašika šećera
• 5 kašika brašna
• 1 kašika kakaa
• 1 prašak za pecivo
• 2 kašike soka od mandarine
FIL:
• 4 dl mleka
• 1 žumance
• 1 kesica.pudinga od vanile
• 5 kašika šećera
• 1 kašika gustina (može i meko brašno)
• 15 gmaslaca
• 6-7 mandarina
Priprema:
Belance izmiksati sa 1 kašikom šećera i malo soli. Žumance izmiksati sa šećerom da postane penasto. Dodati sok od mandarine. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, te postepeno dodavati u žumance naizmenično dodavati i belance. Pleh obložiti papirom za pečenje i izliti testo i peći u zagrijanoj rerni 10-15 min na 180 stepeni. Pečeni biskvit umotati u vlažnu krpu.
Za krem:
Staviti 3 dl mleka da provri. U preostalih 1 dl mleka umešajte 1 žumance, 1 puding od vanile, šećer i jednu kašičicu gustina, te dodajte u provrilo mleko .Kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne. Kad se krem ohladi uz mešanje da se ne stvori korica, a zatim dodajte u 15 grama dobro izmešanog maslaca. Biskvit pažljivo odmotati, filovati i uz rub poslagati oljuštene mandarine, čvrsto zarolati, ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro ohladi.
Prijatno!
Izvor: kurir.rs
Comments
Post a Comment