Sastojci:
• 800 g fileta pilećih grudi
• limunov sok
• 2 lađole umaka od soje
• 1 kašika suvog začinskog bilja
- ulje za prženje
Za paniranje:
• brašno
• 2-3 jaja
• so
• biber
• 300 g semenki susama
• 2 kašike prezli
Priprema:
1. Piletinu naseckajte na krupnije trake.
2. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje, pa pospite suvim začinskim biljem.
3. Ostavite da malo odstoje.
4. Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i pobiberena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mešavinu susama i prezli.
5. Stavite ih i pržiti u vruće ulje, na umerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
Izvadite ih na upijajući papir.
Prijatno!
Izvor: https://opusteno.rs/
Comments
Post a Comment