Recept: Piletina sa susamom

 


Sastojci:
• 800 g fileta pilećih grudi 
• limunov sok 
• 2 lađole umaka od soje 
• 1 kašika suvog začinskog bilja - ulje za prženje 

Za paniranje:
• brašno 
• 2-3 jaja 
• so 
• biber 
• 300 g semenki susama 
• 2 kašike prezli 

Priprema:
1. Piletinu naseckajte na krupnije trake. 
2. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje, pa pospite suvim začinskim biljem. 
3. Ostavite da malo odstoje. 
4. Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i pobiberena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mešavinu susama i prezli. 
5. Stavite ih i pržiti u vruće ulje, na umerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite ih na upijajući papir.

Prijatno!

 

Comments