Sa ovim receptom možete da dočekate i goste.
Sastojci:
• Pile
• pola kašičice mešanog mlevenog bibera
• kašičica soli
• 50 ml maslinovog ulja
• 2 kašike senfa, pola kašičice karija
• 2 kašičice crvene paprike
• prstohvat cimeta
• čili po ukusu
• 5-6 sitnijih jabuka
• 2 limuna
• 6 glavica belog luka
• malo parče đumbira iseckano
• 1-2 grančice ruzmarina
• 200 ml belog vina
• puter isečen na komade
Priprema:
1. Kožu pileta odlepite od strane leđa u pravcu vrata prema batacima i trtici, nakon toga okrenite pile i kožu odlepite na isti način od strane grudi.
2. U posudi pomešajte sastojke: miks bibera, so, maslinovo ulje, kari, senf, dimljenu papriku, krupnije samleven čili (po želji) i prstohvat cimeta, prelitje sokom jednog limuna.
3. Lepo promešajte i smesom namažite pile unutra, ispod kože i spolja.
4. Pile ostavite bar na jedan sat da se začini, pa prebacite sa grudima na dole u posudu sa poklopcem.
5. Glavice belog luka oljuštite samo od spoljašnjih listova i isecite po sredini. Polovinu belog luka stavite u unutrašnjost pileta zajedno sa ruzmarinom, parčetom đumbira i celim limunom, izbušenim nožem na par mesta.
6. Oko pileta stavite cele, neoljuštene jabuke, očišćene samo od drške i preostale polovine belog luka.
7. Sipajte belo vino i preko pileta poređajtje komade maslaca.
8. Posudu poklopcite i stavite u donji deo rerne.
9. Rernu ugrejte na 180 stepeni i uključite ventilator i pecite pile oko sat, sat i nešto.
10. Pred kraj otvorite posudu i vratite u rernu da dobijete hrskavu koricu.
Prijatno!
Izvor: https://www.kurir.rs/
Comments
Post a Comment