Donosimo vam jednostavan recept za savršen desert koji će vas ukusom fascinirati
foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g višanja
- 16 kašika šećera
- 2 pudinga od malina ili jagoda
- 2 pudinga od vanile
- 900 ml vode
- 160 g maslaca
-750 ml mleka
- 450-500 g piškota
- 2 kašike griza
- 2 dl slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
foto: Shutterstock
Priprema:
1. U lonac sipajte 500 ml vode, 8 kašika šećera i oceđenih višanja.
2. Pudinge od malina ili jagoda izmutite u 2 dl vode i potom dodajte u lonac s višnjama.
3. Skuvajte puding i potom dodajte 80 g maslaca, te sve dobro promešajte i kuvajte još par minuta dok se maslac otopi.
4. Pripremite posudu veličine 28x28 cm, te namočite piškote u hladnu vodu pa posložite na dno posude.
5. Preko piškota kašikom ravnomerno dodajte kremu od pudinga i višanja.
Zatim ponovite red s piškotima, ali ovaj ih put nemojte močiti u mleko.
6. U lonac dodajte 500 ml mleka i 8 kašika šećera, a u zasebnoj posudi razmutite pudinge od vanile u 2 dl vode i unutra dodajte 2 kašike griza.
7. Promešajte pa prebacite u lonac s mlekom.
8. Kuvajte dok ne dobijete puding, te dodajte 80 grama maslaca.
9. Puding prelijte preko piškota.
10. Zagrejte slatku pavlaku i u nju otopite čokoladu za kuvanje.
11. Čokoladnu glazuru prelijte po kolaču i ostavite da se hladi u frižideru.
Prijatno!
Izvor: https://stil.kurir.rs/
Comments
Post a Comment