Bečke vanilice nastale po engleskom receptu.
Sastojci:
• 250 g putera
• 50 g prah šećera
• 250 g brašna
džem po želji
prah šećer za posipanje vanilin šećer
Za krem:
• 100 gr putera
• 200 gr prah šećera
• 1 vanilin šećer
Priprema:
1. Umutite penasto puter sa šećerom, pa dodajte brašno.
2. U pleh stavite pek-papir i špricem formirajte pune krugove (da nemaju šupljinu u sredini).
3. Pecite 13-15 minuta, na temperaturi od oko 180C, tek da dobiju bledozlatnu boju.
4. Vadite pažljivo na rešetku i ostavite ih da se potpuno ohlade.
5. Polovinu ukupnog broja biskvita namažite džemom po želji, pa polako špricom nanesite krem od vanile.
6. Pažljivo pritisnite drugim, "praznim" biskvitom da dobijete "sendvič".
7. Pospite prah šećerom koji ste prethodno zamirisali vanilom.
Prijatno!
Izvor: https://www.kurir.rs/
Comments
Post a Comment